Σύναψη οριστικής συμφωνίας με εταιρεία Aventurine

 

Σε συνέχεια της από 27 Ιουνίου 2008 ανακοίνωσής της, η εταιρεία ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ(AVE) ανακοινώνει την σύναψη οριστικής συμφωνίας με την εταιρεία Aventurine («η δικαιούχος») με αντικείμενο την αποκλειστική συνεργασία των δύο εταιρειών για την έκδοση, διανομή και εκμετάλλευση σε οποιαδήποτε μορφή στην Ελλάδα και σε άλλες 50 χώρες του συνδρομητικού, διαδραστικού, δικτυακού παιχνιδιού ρόλων πολλαπλής χρήσης με την ονομασία DARKFALL, έναντι καταβολής δικαιωμάτων (royalties) στην δικαιούχο με βάση τις προβλεπόμενες πωλήσεις. Το Darkfall, ένα συνδρομητικό παιχνίδι τελευταίας γενιάς, θα διατίθεται και θα παίζεται μέσω του διαδικτύου. Το Darkfall, από τα πλέον αναμενόμενα προς έκδοση on-line παιχνίδια, ανήκει στα λεγόμενα MMORPG (Massively Myltiplayer Online Role Playing Games), δηλαδή παιχνίδια όπου ο συνδρομητής, μέσω κατάλληλου λογισμικού και μηνιαίας συνδρομής, έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί ανά πάσα στιγμή στο εικονικό περιβάλλον του παιχνιδιού, όπου έχει δημιουργήσει έναν ή περισσότερους εικονικούς χαρακτήρες. Σε σχέση με τα υφιστάμενα αντίστοιχα on-line games, το Darkfall προσφέρει καλύτερα γραφικά, τεχνολογία που επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση περισσότερων χρηστών, περισσότερη διαδραστικότητα και αυξημένη δυνατότητα επιλογών από την πλευρά του χρήστη. Το Darkfall αναμένατε να διατεθεί πιλοτικά στη διεθνή αγορά τον Οκτώβριο του 2008. Επίσης στα πλαίσια συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου συμφωνήθηκε μεταξύ των ανωτέρω επιχειρήσεων η σύσταση κοινής εταιρείας με αντικείμενο την ανάπτυξη και διάδοση των on line ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην παγκόσμια αγορά.

Η εν λόγω συμφωνία εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής της εταιρείας ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΣ για είσοδο σε νέες, δυναμικά αναπτυσσόμενες δραστηριότητες στο τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας. Η εταιρεία αρχικά θα δημιουργήσει τμήμα Gaming προκειμένου, μέσω της εν λόγω συνεργασίας, να τοποθετηθεί δυναμικά στην αγορά των on-line games, τα οποία παρουσιάζουν από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στον χώρο των videogames. Η αγορά των videogames άλλωστε είναι μια δυναμική αγορά, οι πωλήσεις της οποίας το 2007 ξεπέρασαν τις πωλήσεις της μουσικής βιομηχανίας, ενώ αντίστοιχα δυναμικά εξελίσσεται και ο αριθμός των χρηστών on-line παιχνιδιών (αναμένεται να ξεπεράσει τους 200 εκατομμύρια χρήστες το 2008). Άλλωστε, η τεχνολογία των εν λόγω παιχνιδιών, όπου ένα μέρος του προγράμματος είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή του χρήστη και ένα άλλο μέρος είναι εγκατεστημένο σε απομακρυσμένους servers, δεν επιτρέπει την παράνομη αντιγραφή τους. Με αυτό το τρόπο η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΣ εκτιμά ότι θα αποφύγει την απώλεια σχετικών εσόδων από πειρατεία σε κάθε της μορφή.

Διαβάστε επίσης
Retail and More Bulgaria Διαβάστε σχετικά
Αποτελέσματα ψηφοφορίας έκτακτης γενικής συνέλευσης 31.07.2020 Διαβάστε σχετικά
Αποφάσεις Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 31.07.2020 Διαβάστε σχετικά

Newsletter

Μείνετε πάντα ενημερωμένοι για τα νέα, ευκαιρίες καριέρας και άλλα πολλά για τον Όμιλο AVE.

Με την εγγραφή σας, συναινείτε στη χρήση των προσωπικών σας στοιχείων και άλλων συμπληρωματικών πληροφοριών. Διαβάστε σχετικά με τους Όρους Χρήσης