Ημερίδα για οικονομικές καταστάσεις πρώτου εξάμηνου 2005

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΟΣ Α.Ε.


Σύμφωνα με το άρθρο 277 παρ. 2ε του Κανονισμού του ΧΑ, η εταιρεία μας ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την 01/09/2005 στο ξενοδοχείο ATHENS PLAZA, στην οποία παρευρέθησαν επενδυτές και δημοσιογράφοι, συζητήθηκαν ή ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:


Έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων Α’ Εξαμήνου 2005 του Ομίλου Audio Visual με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.
Σε επίπεδο ενοποιημένων αποτελεσμάτων εξαμήνου, τα κέρδη μετά από φόρους και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στο ποσό των € 2.504 χιλ. έναντι ποσού € 1.718 χιλ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα ικανοποιητική βελτίωση κατά 46%.


Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες και οι προοπτικές του Ομίλου Audio Visual και ειδικότερα όσον αφορά:


A) Τον κλάδο της Οικιακής Ψυχαγωγίας στον οποίο δραστηριοποιείται η μητρική Audio Visual μέσω της αναπαραγωγής και διανομής ταινιών σε DVD και VHS, αντιπροσωπεύοντας σημαντικούς οίκους παραγωγής ταινιών,  όπως WARNER HOME VIDEO, BUENA VISTA (DISNEY), VILLAGE ROADSHOW, MIRAMAX, κα.
Τα προ φόρων κέρδη της μητρικής εταιρείας ανήλθαν στο ποσό των € 3.025 χιλ. παρουσιάζοντας σημαντική βελτίωση κατά 22,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αντίστοιχα, τα μετά από φόρους εξαμηνιαία κέρδη ανήλθαν στο ποσό των € 2.071 χιλ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 28,6%.


B) Τον κλάδο της Εκμετάλλευσης Κινηματογραφικών αιθουσών στον οποίο δραστηριοποιείται η 100% θυγατρική STER CINEMAS. Η STER CINEMAS εκμεταλλεύεται σήμερα 6 multiplex sites με συνολικά 53 αίθουσες προβολής, στοιχείο το οποίο την διαμορφώνει σε ηγέτη του κλάδου στην Ελλάδα ως προς τον αριθμό των multiplex screens έχοντας παρουσία σε 4 σημαντικές πόλεις στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα). Έχοντας πλέον   ολοκληρώσει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους € 30 εκατ., αποτελεί ισχυρή παρουσία στο αναπτυσσόμενο κλάδο του cinema exhibition. .Αναφορικά με τις τρέχουσες επιχειρηματικές εξελίξεις, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η λειτουργία του 6ου multiplex της θυγατρικής της εταιρείας STER CINEMAS ΑΕ στο εμπορικό κέντρο City Gate στη Θεσσαλονίκη.


Δ) Τον κλάδο των Ψυχαγωγικών Πάρκων στον οποίο δραστηριοποιείται η κατά 42% συνδεδεμένη εταιρία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΡΚΑ Α.Ε.». Σημαντική βελτίωση του κύκλου εργασιών αλλά και ποιοτική αναβάθμιση του προσφερόμενου προϊόντος παρουσίασε η συνδεδεμένη εταιρεία (συμμετοχή 42%) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΑΕ η οποία εκμεταλλεύεται τα πάρκα «Allou» & «Kidom» στη περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη Αττικής και ενοποιείται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης. Εντός των προσεχών ημερών θα ξεκινήσει η πλήρης εμπορική λειτουργία του νέου Extreme Park «Madvil», το οποίο ολοκληρώνει τη περίοδο δοκιμαστικής του λειτουργίας. Σημειώνεται ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΡΚΑ Α.Ε. αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία outdoor entertainment στην Ελλάδα και είναι εγκατεστημένη στον ισχυρότερο πόλο ψυχαγωγίας της Αττικής. Επιπρόσθετα, βρίσκεται στο στάδιο της τελικής αξιολόγησης η αξιοποίηση των 30.000 τ.μ. ιδιόχρηστων οικοπεδικών εκτάσεων και των 11.000 τ.μ. ιδιόχρηστων κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες στη παρούσα φάση τελούν υπό αδράνεια και είναι όμορες των υφιστάμενων πάρκων ψυχαγωγίας.

Διαβάστε επίσης
Retail and More Bulgaria Διαβάστε σχετικά
Αποτελέσματα ψηφοφορίας έκτακτης γενικής συνέλευσης 31.07.2020 Διαβάστε σχετικά
Αποφάσεις Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 31.07.2020 Διαβάστε σχετικά

Newsletter

Μείνετε πάντα ενημερωμένοι για τα νέα, ευκαιρίες καριέρας και άλλα πολλά για τον Όμιλο AVE.

Με την εγγραφή σας, συναινείτε στη χρήση των προσωπικών σας στοιχείων και άλλων συμπληρωματικών πληροφοριών. Διαβάστε σχετικά με τους Όρους Χρήσης